Aplicare corectă a tapetului
 
Un tapet poate face o diferență destul de mare in imaginea oricărei camere și dacă învățați să îl aplicați mod corect, veți fi gata pentru a vă transforma casa. Este relativ ușor să învățați cum să așezați un tapet, dar este nevoie de răbdare și atenție la detalii, mai ales dacă aplicați un tapet cu model, care necesită potrivire la îmbinări.
Adunați materialele necesare și citiți aceste instrucțiuni și orientări ale producătorului înainte de a începe.
 
1. Pregătiți pereții
 
Dacă aplicați un tapet pe gips carton nou, pregătiți întâi peretele cu grund pentru tapet, pentru a sigila gips cartonul și pentru a ajuta hârtia să adere la perete.
Spălați orice murdărie sau praf și nisip de pe pereții vechi și neteziți orice vopsea cojită. Scoateți tapet vechi folosind soluția de îndepărtare tapet, o lamă lată și niște cârpe.
Scoateți prizele electrice și capacele (întrerupătoarele) de lumină.
Folosiți un cuțit de chit pentru a aplica chitul peste găuri sau crăpături. Lăsați chitul să se usuce, apoi șlefuiți ușor până când suprafața este netedă.
 
2. Alegeți un punct de pornire
 
Prima bandă de tapet se va alinia cu ultima bandă de tapet pe care o aplicați și modelul ar trebui să se potrivească (alinieze) în acel loc. Ar trebui să începeți și să terminați aplicarea tapetului într-un colț, lângă perdele sau în spatele unei uși, astfel încât nepotrivirea de model să fie mai puțin evidentă. Punctul focal al camerei ar trebui să aibă cele mai puține îmbinări.
Măsurați de la punctul de pornire și de a folosi un nivelator cu care care să trasați ușor o linie verticală pe perete. Această linie marchează unde ar trebui să fie plasată prima bandă de tapet.
 
3. Tăiați tapetul
 
Așezați prima rolă de hârtie, cu partea imprimată în jos, pe suprafața de lucru plană. Fixați parte de sus și de jos a modelului. Măsurați, apoi tăiați prima bandă de tapet la lungimea corectă, adăugând câțiva centimetri in plus la partea de sus și de jos. (Acestea vor fi tăiate mai târziu). Măsurați și tăiați următoarele câteva benzi, acordând atenție la potrivirea, îmbinare modelului (modelul tapetului începe pe o fâșie și se contiunua pe următoarea).
 
4. Aplicați pasta pentru tapet
 
Atentie: la tepeturile pe suport nețesut - vlies adezivul se aplica numai pe perete, pe tapet NU.
Preparați pasta pentru tapet în conformitate cu instrucțiunile producătorului, pentru o aplicare ideală. Aplicați pre-amestecul de pastă, folosind o perie mare pentru lipire sau rolă pentru vopsea, începând aplicarea de la mijloc până la margini. Asigurați-vă că toate zonele sunt acoperite cu pastă fără pete nelipite. Îndoiți ușor în partea de sus a foii până la mijloc, astfel încât părțile laterale lipite să se atingă. Apoi, îndoiți partea din marginea de jos până la mijloc. Acest lucru permite pastei să se conserve și să nu se usuce. Nu creați cute pe tapet.
 
5. Aplicați tapetul
 
Începând de la tavan, derulați cu atenție jumătatea de sus a primei piese de tapet și așezați ușor marginea laterală a benzii de-a lungul liniei de măsurat. Nu uitați să lăsați câțiva centimetri de hârtie în plus în partea de sus și de jos pentru a fi tăiate mai târziu.
Atunci când banda este în poziția corectă, lăsați în jos jumătatea verticală de jos și neteziți ușor hârtia de perete cu mâinile, începând de la o margine și continuând mai departe. Utilizați o perie sau un burete umed de netezire pentru a elimina orice bulă de aer. Utilizați o rolă pentru a netezi ușor în jos marginile tapetului.
 
6. Tăiați excesul de hârtie
 
Folosiți o lamă lată pentru aplicare chit pentru a menține în jos partea de sus a benzii de tapet la nivelul tavanului. Utilizați cuțitul de utilitate sau lama cu margini drepte să tăiați excesul de tapet. Se repetă același lucru în partea de jos a benzii. Curățați cu grijă orice pastă de pe tavan și șipci. Ștergeți banda de tapet cu un burete curat și umed pentru a elimina bulele de aer și pasta rămase.
 
 
7. Neteziți colțurile
 
La colțuri, măsurați distanța de la ultima bandă de tapet cu lățime maximă până la colțuri. Adăugați 1 inch la această măsurătoare și tăiați următoarea bandă de tapet la acea lățime. Activați  sau aplicați pastă pe banda de tapet.
Aplicați tapetul pe perete, asigurându-vă să-l neteziți total pe linia colțurilor în cazul colțurilor interioare sau în jurul liniei colțurilor în cazul colțurilor exterioare.
La colț, faceți o fantă mică din partea de sus a benzii spre perete, pentru a permite benzii de a se culca plat pe tavan. Repetați pe partea de jos, pentru a permite benzii de a se culca la podea. Tăiați partea superioară și inferioară și curățați banda.
 
8. Aplicați în jurul colțurilor
 
Așezați următoarea bandă de tapet pe perete astfel încât să se suprapună peste cel 1 inch extra de hârtie din bucata anterioară.
 
9. Repetați aplicarea benzilor în toată încăperea
 
Continuați să aplicați următoarele benzi de tapet, având grijă să se potrivească modelului, tăind la tavan și podea, îndepărtând orice cute sau bule de aer, asigurând îmbinările, și curățând pasta de pe hârtie
 
10. Înlocuiți întrerupătoarele de lumină și prizele de curent
 
Dacă doriți, acoperiți întrerupătoarele și prizele cu tapet, dar având grijă la potrivirea îmbinărilor tapetului.
 
Sfaturi:
1. Nu vă grăbiți. Lucrați încet pentru a evita greșelile.
2. Asigurați-vă o zonă extinsă pentru a lucra și vă înghesuiți.
3. Acoperiți cu pastă fiecare zonă de pe partea din spate a tapetului. Orice zonă rămasă uscată, chiar și un mic spațiu, va crea bule și nu va adera la perete.
4. Neteziți ușor suprafețele hârtiilor. Nu aplicați nici o presiune pe partea superioară (fața) tapetului.
5. Curățați cu grijă suprafața tapetului înainte de uscarea pastei.
De ce aveți nevoie: 
•Tapet și pastă
•Arie de suprafață extinsă și plată
•Măsurător și nivelator pentru tapet
•Scară
•Pânză
•Șmirghel, șpaclu, lamă aplicare chit 
•Găleată, apă, tavă pentru apă, burete, cârpe •Cuțit de utilitate sau lamă cu marginea dreaptă 
•Perie de netezire

Nu sunt produse în această categorie.