Aplicarea corectă a fototapetului
 
Pasul 1
Dacă nu sunteți sigur cu privire la aplicarea fototapetului, vă rugăm să consultați un decorator profesionist. TrendExpert.ro nu își poate asuma responsabilitatea pentru orice prejudiciu cauzat muralului dvs. după ce-l a fost livrat sau în timpul aplicării.
Înainte de a începe! Peretele ar trebui să fie frecat, dimensionat și bine pregătit înainte de a aplica fototapetul.
Fototapetul a fost pre-tăiat în bucăți de tapet egale în lățime și lungime.
 
Pasul 2
În primul rând, organizați-vă fâșiile de tapet în ordinea în care va trebui să le aplicați, avansând de la stânga spre dreapta.
Măsurați înălțimile pereților la ambele capete, astfel veți ști înălțimea maximă a pereților și permiteți câțiva centimetri in plus astfel încât să puteți tăia hârtia și să creați un aspect elegant.
Măsurați lățimea tapetului. Utilizați această măsurătoare pentru a trage o linie verticală pe lățime de la marginea stângă a peretelui. Folosiți un fir cu plumb pentru a trasa această linie dreaptă.
Fototapetul dvs. este proiectat pentru a fi aplicat cu ajutorul unei paste standard pentru tapet.
Dacă sunteți nou în aplicarea tapetului, vă recomandăm să folosiți o pastă pre mixată, disponibilă în comerț.
 
Pasul 3
Atenție: la fototapetele pe suport nețesut - vlies adezivul se aplica numai pe peret, pe fototapet NU.
Dacă sunteți mulțumit de utilizarea unui amestec uscat, preparați pasta pentru tapet în conformitate cu instrucțiunile producătorului, pentru o aplicare ideală. Aplicați pasta cu generozitate la prima aplicare a tapetului. Aliniați colțul din marginea dreaptă cu linia pe care tocmai ați trasat-o și folosiți peria dvs. de tapet pentru a netezi tapetul în marginile și colțurile peretelui.
Aplicați uniform pentru a preveni exfolierea. Gândiți-vă la banda de tapet ca având trei dungi de-a lungul acesteia. Trebuie să acoperiți banda centrală a fâșiei și apoi banda cea mai apropiată și cea mai îndepărtată.
 
Pasul 4
Lipiți prima lungime și îndoiți capetele spre interior, astfel încât lipiciul să fie pe lipici. Acest lucru este important, deoarece oferă timpul necesar lipiciului pentru a-și face efectul.
Trebuie să fiți atent să nu creați cute pe tapet, îndoiți-l mereu ușor. Odată ce capetele sunt pliate, pliați noile capete spre centrul, pentru a crea o armonică. Acest lucru va face tapetul ușor de manevrat atunci când este aplicat.
Verificați care este partea de sus a tapetului (marcați-l pe spate dacă este necesar, înainte de lipire), și aplicați-l pe perete.
 
Pasul 5
Doar câteva ziduri sunt cu adevărat pătrate sau perfect verticale. Pentru a depăși acest lucru, și pentru a evita ca modelul dvs. să fie aplicat strâmb, marcați întotdeauna o linie de creion verticală față de un fir cu plumb (firul cu plumb se poate face cu o greutate atașată la un fir subțire). Lăsați plumbul să se balanseze liber până când acesta este în repaus înainte de a trasa cu creionul pe peretele din spatele firului.
Porniți de la partea de sus a peretelui. Așezați hârtia principal vertical. Prima bucată ar trebui să fie aliniată cu precizie lângă linia de orientare. Amintiți-vă să lăsați un mic surplus la fiecare capăt, astfel încât să puteți tăia cu grijă.
Prima lungime este aplicată și lungimile ulterioare sunt aplicate tot pe rând. Ținând partea superioară a lungimii, deschideți cu atenție pliul de sus și lipiți ușor jumătatea superioara a lungimii pe perete.
 
Pasul 6
După ce prima fâșie este aplicată corect, puteți începe să aplicați fiecare dintre fâșiile rămase, astfel încât marginile să se alinieze cu precizie, pentru a crea ilustrația dumneavoastră.
Asigurați-vă că modelul este orientat în modul corect și nu presupuneți că la sfârșitul rolei este partea de sus a acesteia - nu este întotdeauna așa! Marcați partea din spate a hârtiei, cu un T în partea de sus, acest lucru ajută la evitarea confuziei ulterioare.
 
Pasul 7
Neteziți orice valuri sau bule pe măsură ce treceți cu pensula sau instrumentul de netezire peste tapet și ștergeți orice exces de pastă cu un burete umed. Când poziționați benzi suplimentare, asigurați o îmbinare cap la cap a modelului, apoi neteziți spre margini, eliminând bulele de aer.
Căutați toate umflăturile de suprafață. Înțepați-le cu un ac sau cu vârful unei lame de ras și apoi împingeți afară aerul sau excesul de adeziv.
 
Pasul 8
Deschideți pliul de jos și să continuați netezirea hârtiei în jos, spre plintă.
 
Pasul 9
Când sunteți sigur că fâșiile de tapet sunt aliniate drept și corect, tăiați surplusul de sus, de pe lateral și de jos cu cuțitul pentru tapet.
Poate să vă fie mai ușor să așteptați timp de două sau trei ore înainte de a tăia surplusurile de pe perete pentru a permite tapetului să se usuce, ceea ce face mai ușoară tăierea.
 
Pasul 10
Pentru prize și întrerupătoare, eliminați plăcile din față și puneți hârtie peste cutiile electrice încastrate. Cu cuțitul de utilitate tăiați suprapunerea, decupând un dreptunghi în hârtie care să fie de aceeași dimensiune ca și cutia în sine.
ATENȚIE: pasta de acoperire a peretelui este un conductor puternic de electricitatea, astfel încât este necesari să opriți alimentarea electrică a circuitelor la care lucrați de pe întrerupător sau cutia de siguranțe. Daca aveți nevoie de lumină suplimentară, conectați un prelungitor la o priză dintr-o altă cameră. Înlocuiți plăcile frontale.
 
Pasul 11
Faceți un pas în spate și admirați fototapetul!!
 

Instrucțiuni de aplicarea fototapet Komar pe lb. engleză cu video.

Instrucțiuni de aplicarea fototapet Consalnet pe lb. engleză.

 

Nu sunt produse în această categorie.